|

FOTO-VIDEO: Evenimente de Moş Nicolae, la Cugir. Luminile de sărbători au fost aprinse de autorităţile locale

Autoritățile locale din Cugir au pregătit mai multe evenimente cu ocazia sărbătorilor de iarnă. A fost împodobit oraşul şi  pomul de Crăciun, amplasat în fața Catedralei „Adormirea Maicii Domnului” cu instalaţii electrice. Acestea au fost puse în funcţiune în cadrul unei festivităţi la care au participat aproximativ 1.000 de cugireni şi oficialităţi locale şi judeţene.

Activitatea de montare a beculeţelor de iarnă a fost asigurată de angajaţii Primăriei, în aşa fel încât să nu reprezinte efort financiar suplimentar pentru bugetul local, dacă s-ar fi apelat la serviciile unei firme specializate.

În seara de 6 decembrie, la ora 17.30, centrul orașului Cugir a fost locul oficial de începere a sărbătorilor de iarnă. Aproximativ 1.000 de locuitori au venit lângă bradul de Crăciun amplasat în fața Catedralei „Adormirea Maicii Domnului”. Primarul Adrian Teban a aprins luminile de iarnă în tot oraşul, semn că au început oficial sărbătorile, în uralele celor prezenţi.

În aceeaşi locaţie s-a desfăşurat și un mini-spectacol de colinde, susținut de către elevii Școlii „Iosif Pervian” Cugir, ai Școlii Gimnaziale cu clasele I-VIII „Singidava” Cugir, Școlii cu clasele I-VIII „Ioan Mihu” Vinerea și grupul de colindători ai Asamblului folcloric „Câmpul Pâinii” Vinerea. Evenimentul s-a încheiat cu un recital susţinut de grupul de chitară „Aprentis” al Colegiului Național „David Prodan”, conduși de profesorul Călin Furdui.

Copiii prezenți la eveniment au avut parte de o surpriză: personaje din poveștile copilăriei (zâne, îngerași, elfi) au coborât din lumea basmelor în cea reală, în rândurile celor mici. „Eroii” le-au împărțit dulciuri tuturor copiilor prezenți.

Moș Nicolae a fost darnic anul acesta și cu performerii Cugirului și cu profesorii care i-au pregătit. Gala Performerilor  a avut loc la Casa de Cultură a orașului Cugir în data de 6 decembrie, la ora 19.00. Evenimentul a fost deschis cu o piesă de teatru pusă în scenă de către echipa de teatru a Casei de Cultură a orașului Cugir, sub îndrumarea artistei Maria Dodoc.

În cadrul acestui eveniment, oficialitățile locale – primarul Adrian Teban şi viceprimarul Horia Rotche – i-au felicitat și premiat pe elevii și profesorii școlilor din oraș care au obținut medalii la olimpiadele internaționale, naționale și județene. „A devenit o tradiţie ca, în fiecare an, în preajma sărbătorilor de iarnă, administraţia locală a oraşului Cugir să-i felicite pe elevii care fac cinste învăţământului cugirean, precum şi pe dascălii care le-au insuflat dragostea şi respectul pentru studiu. Această Gală a performerilor este modalitatea prin care ne  exprimăm consideraţia faţă de munca, seriozitatea şi tenacitatea de care dau dovadă aceşti elevi şi profesorii lor”, a spus primarul.

Printre elevii premiți s-a aflat și Iulia Arion, câștigătoarea premiul III la Olimpiada Internațională de Limbă, Comunicare și Literatură Română, ce s-a desfășurat în luna mai 2012. Olimpica a împătășit publicului cugirean cum este să concurezi cu elevii bine pregătiți și mai ales să te califici printre învigători. Ea spune e că nu a fost ușor ci din contra a trebuit să lupte însă acum se uită cu satisfacție în spate la ceea ce a reușit să realizeze. În cadrul Galei Performerilor au mai fost premiați și cei doi profesori îndrumători ai elevei: Alina Moldovan și Alin Toderescu.

În Gala Performerilor au fost premiați 230 de elevi şi 89 de profesori. Aceștia au fost  recompensați cu diplome, cu Catalogul Performerilor, dar și cu dulciuri. În plus, 57 de elevi și profesori au primit din partea administrației locale și o sumă modică de bani, pentru rezultatele deosebite obținute în anul școlar.

Sorin GIURCA, Ionela MARA

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=146847Publicat de pe 6 Dec 2012. Publicat in ADMINISTRATIE, EVENIMENT. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...