|

Din 24 octombrie: „Gala filmelor de autor” la Casa de Cultură Cugir. Vezi ce producţii internaţionale pot fi vizionate

În perioada 24-27 octombrie, cinefilii din Cugir vor avea ocazia de a viziona în sala de spectacole a Casei de Cultură cele mai bune filme de autor, nominalizate și premiate la marile festivaluri internaţionale. Proiecţiile au loc în cadrul „Galei filmelor de autor”, eveniment găzduit de Casa de Cultură a Orașului Cugir.

Printre regizorii ale căror filme vor fi prezentate la Cugir se numără: Pedro Almodovar, Serghei Loznitsa, Nanni Moretti, Leos Carax, Thomas Vinterberg, Denis Villneuve, Feo Aladag, Ferzan Ospetek, Ken Scott, Pierre Salvadori.

Este al doilea mare eveniment cinematografic de acest gen pe care Casa de Cultură Cugir îl găzduieşte anul acesta, după ”Zilele Filmului Românesc” din luna aprilie.

„Ne-am luat angajamentul în faţa publicului cugirean iubitor de cinematografie că vom aduce în localitate filme de excepţie, motiv pentru care ne-am manifestat dorinţa de a fi unul din oraşele incluse în caravana acestei ‹‹Gale a filmului de autor›› care se desfăşoară la nivel naţional”, a declarat directorul Casei de Cultură, Rodica Florea.

Potrivit informaţiilor oferite de conducerea instituţiei, în cele patru zile vor fi proiectate 10 filme internaţionale, a căror valoare a fost apreciată prin numeroase premii de renume în cadrul unor festivaluri cum ar fi Festivalul de la Cannes, Globul de Aur, Festivalul de Film de la Berlin.

Biletele se pot achiziţiona de la Casa de Cultură, cu 8 lei.

Programul complet al evenimentului:

Joi, 24 octombrie

ora 17.00 – Pielea în care trăiesc

ora 19.00 – Motoare sfinte

Vineri, 25 octombrie

ora 17.00 – Minciuni adevărate

ora 19.00 – În ceaţă

Sâmbătă, 26 octombrie

ora 11.00 – Străina

ora 17.00 – Cu papa la psihiatru

ora 19.00 – Incendii

   Duminică, 27 octombrie

ora 11.00 – Cine zice, ăla este

ora 17.00 – Starbuck

ora 19.00 – Vânătoarea

 

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=151445



Publicat de pe 18 Oct 2013. Publicat in ACTUALITATE. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...