|

Delegație germană din Wasserburg în vizită la Colegiul Național „David Prodan”

Zilele trecute Colegiul Național „David Prodan”  a fost gazda unei delegații germane, formată din profesorii Liceului Real din Wasserburg. Vizita este rezultatul înfrățirii a două orașe,  Cugir-Romania si Wasserburg-Germania. 

Intre cele doua orase infratite – Cugir-Romania si Wasserburg-Germania, s-a derulat in perioada 01-04 mai, a.c., o noua actiune de colaborare patronata de Primaria orasului Cugir. Aceasta a vizat infratirea a doua institutii scolare, Colegiul National David Prodan, Cugir si Liceul Real din Wasserburg,  si programarea unui schimb mutual intre elevii si profesorii celor doua institutii partenere.

Delegatia germana a fost formata din : D-l Markus Hösl Liebig- directorul liceului german, D-na Claudia Hoffmann – profesor de limba engleza si D-ra Larissa Furjan, profesor de limba franceza. Acestia au purtat un dialog deschis cu oficialitatile orasului Cugir, cat si cu delegatia de profesori de la prestigiosul colegiu local: D-na Lilica Vanţ -director si profesor de limba engleza, D-na Alina Moldovan, profesor de limba romana si limba germana si D-ra Cristina Patroescu, profesor de limba franceza.

Pe parcursul celor patru zile petrecute la Cugir, cei trei membri ai delegatiei germane au vizitat Colegiul National David Prodan,, au participat la cateva ore oferite de partenerii romani, au discutat cu profesorii si elevii scolii si au fost primiti de D-l Primar al orasului Cugir- ing. Adrian Teban, Vice-Primarul orasului, profesor Horea Rotche si Directorul Casei de Cultura, D-na profesor Rodica Cristina Florea. Oaspetii cugireni au fost primiti si de directorul general al Star Transmission-Cugir.

Ambele parti au hotarat ca in ultima saptamana a lunii septembrie a.c., un grup de cca. cincisprezece elevi si trei profesori sa deruleze activitati comune cu elevii, profesorii si parintii elevilor de la colegiul cugirean, in cadrul unui schimb mutual pe termen lung, partenerii romani urmand sa viziteze Wasserburg-ul in luna mai a anului viitor.

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=150237Publicat de pe 6 Iun 2013. Publicat in ACTUALITATE, Educatie. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...