|

Delegaţie a Primăriei Cugir în Italia, în cadrul proiectului „Monede Curate – promovarea căilor de legalitate pentru un viitor mai bun al Europei”

Primarie-CUGIR-358O delegaţie de 16 participanţi din Oraşul Cugir este invitată să participle în Italia la activităţile proiectului „Monede Curate – promovarea căilor de legalitate pentru un viitor mai bun al Europei”. Proiectul este focusat pe organizarea întâlnirilor Europene la Casalborgone şi vecinii săi (Lauriano, Brusasco), implicând cetăţeni de toate vârstele, dar în principal copii şi tineri, care să discute despre viitorul lor comun. Documentaţia pentru aprobarea deplasării intră la aprobare în şedinţa CL Cugir de vineri, 24 februarie.

Din delegaţie vor face parte primarul, doi consilieri locali, cinci persoane din cadrul aparatului de specialitate al primarului şi opt copii/tineri cu vârstele cuprinse între 14-17 ani.

Începând cu anul 2011 oraşul Cugir a fost partener în trei proiecte prin programul „Europa pentru cetăţeni 2007-2013” după cum urmează: „Terra Mirabilis” (proiect desfăşurat între 2011-2013), „Young @Heart” (2012) şi „Bringing the EU closer to the Local Communities”(2014).

În anul 2016 municipalitatea din Casalborgone (Italia) a aplicat în cadrul programului „Europa pentru cetăţeni 2014-2020” Componenta 2 – Implicare democratică şi participare civică, proiectul „Monede Curate – promovarea căilor de legalitate pentru un viitor mai bun al Europei”. Obiectivul general al programului este acela de a acorda tuturor cetăţenilor europeni posibilitatea de a se cunoaşte, de a interacţiona şi de a se implica în proiecte comune, în vederea consolidării ideii de apartenenţă la spaţiul comunitar.

Proiectul a fost pozitiv evaluat şi totodată aprobat pentru finanţare nerambursabilă de către Comisia Europeană. În cadrul acestui proiect sunt 8 parteneri: Casalborgone (Italia),  Mellieha (Malta), Cugir (România), Vecpiebalga (Letonia), Amatas (Letonia), Kanjiza (Serbia), Brusasco (Italia) şi Lauriano (Italia). Obiectivul principal este promovarea căilor de legalitate pentru un viitor mai bun al Europei, o Europa deschisă la legalitate şi la provocările viitoare.

Comunitatea Casalborgone (Italia), fiind solicitantul principal, va implementa proiectul şi va organiza activităţile aferente, acestea derulându-se în Casalborgone, Lauriano şi Brusasco (Italia) în perioada 18-22 Martie 2017.

Cetăţenii nu consideră neapărat curentul UE ca pe o schimbare pozitivă, trebuie întrebaţi ce Europă îşi doresc în viitor. O viziune pe termen lung pentru descrierea Europei este necesară, care să implice în mod deosebit, tot mai mulţi tineri cu viziune de viitor şi mai pozitivi, transmite Primăria Cugir.

“Aceste dezbateri trebuie să se bazeze pe lecţiile pe care le-am învăţat din istorie şi în mod particular pe realizările concrete pe care UE le-a dobândit. Dar trebuie de asemenea să oferim şi mesaje noi şi acţiuni posibile de a fi realizate pentru UE – pentru consolidarea coeziunii sociale, economice şi politice – la nivel intern şi internaţional, să conservăm rolul UE într-o lume din ce în ce mai globalizată care se confruntă cu probleme globale.

În cadrul comunicatelor transmise cu ocazia alegerilor Parlementului European în anul 2014, Comisia a subliniat imporţanta de a privi în viitor spre alegerile din anul 2019, „să identificăm căile pentru crearea consolidarea dimensiunii Europene și a legitimităţii democratice, a procesului de luare a deciziilor la nivelul UE”. În acest context cetăţenii trebuie consultaţi cu privire la modalităţile concrete pentru a crea o UE democratică, mai precizează primăria.

Pentru acest eveniment, o delegaţie de 16 participanţi din Oraşul Cugir este invitată să participe la activităţile proiectului „Monede Curate – promovarea căilor de legalitate pentru un viitor mai bun al Europei”. Proiectul este focusat pe organizarea întâlnirilor Europene la Casalborgone şi vecinii săi (Lauriano, Brusasco), implicând cetăţeni de toate vârstele, dar în principal copii/tineri, care să discute despre viitorul lor comun.

Toate activităţile care se desfăşoară în cadrul proiectului, inspiră participanţilor cultura legalităţii, în mod special tinerilor şi copiilor. Proiectul „Monede curate” doreşte să se focuseze pe oraşele şi teritoriile implicate cu rolul de a construi o Europă bazată pe legalitate, care presupune cunoaşterea valorilor sale, drepturilor şi oportunităţilor transparente, în mod special pentru copii şi tineri.

Toţi participanţii vor avea posibilitatea de a prezenta activităţile de legalitate care se desfăşoară în ţările lor, şi vor avea şansa să consrtuiască un parteneriat nou cu scpoul de a dezvolta activităţi comune care să promoveze activităţile de cooperare şi de cetăţenie activă.

Evenimentul va dura 5 zile şi va include activităţi în care sunt implicaţi elevi. Va fi vocea copiilor, care vor discuta despre viaţa democratică, participarea civică şi democratică la nivel european, din perspectiva şi cu afecţiunea acestora. Evenimentul va fi o oportunitate pentru cetăţeni în a-şi arăta încrederea în adevăratul sens de apartenenţă la UE, recunoaşterea valorilor binelui comun, a reguluilor şi legilor concepute pentru protecţia comunităţii, pentru un viitor European încojurat de legalitate. Legăturile dintre legalitate şi democraţie vor reaminti europenilor, uneltele cu care cetăţenii pot participa în construirea unei Europe bazate pe legalitate.

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=157663Publicat de pe 23 Feb 2017. Publicat in ACTUALITATE, ADMINISTRATIE, SOCIAL. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...