|

De la 1 aprilie: Preţul biletelor de autobuz pe traseele din orașul Cugir ar putea să crească. Noi tarife pentru abonamentul lunar

CL-cugirÎncepând cu luna aprilie, cugirenii ar putea plăti cu 50 de bani în plus la biletul de autobuz, iar odată cu majorarea preţului pentru un bilet vor plăti mai mult şi pentru abonamente. Joi, în cadrul şedinţei ordinare, consilierii locali din Cugir vor analiza un proiect de hotărâre prin care se propune modificarea tarifelor pentru serviciul public de transport persoane prin curse regulate din oraş.

Propunerea vizează o majorare de la 1,5 lei la 2 lei a biletului pentru o călătorie. Şi tarifele pentru abonamente vor creşte, astfel că pentru un abonament lunar de 40 de călătorii, de luni pâna vineri, cugirenii vor plăti 60 lei, iar pentru un abonament de 60 de călătorii, de luni până duminică, preţul va fi de 80 lei.

Se va propune, de asemenea, stabilirea subvenţiei pentru persoanele cu vârsta de peste 60 ani la 50% din valoarea abonamentului.

La baza acestei iniţiative se află creşterea inflaţiei: din datele publicate pe site-ul Institutului Naţional de statistică, indicele preţurilor de consum pentru ultimele 3 luni este 101,52, ceea ce înseamnă o inflaţie 1,52%. Însă, inflaţia de la ultima majorare a tarifelor din noiembrie 2008, este mult mai mare, de 25,77%. Astfel, pentru o rentabilizare a activităţii este necesară o majorare a tarifului/călătorie cu 33%.

Dacă propunerea va fi aprobată în CL, noile preţuri vor intra în vigoare de la 1 aprilie.

Excepţie vor face tarifele la abonamentele pentru cetăţenii cu vârsta de peste 60 de ani, care beneficiază de subvenţie. Pentru aceştia, noile tarife vor intra în vigoare din 1 mai datorită faptului că, în cazul lor, abonamentele se eliberează anticipat, după achitarea cotei parte din tarif de către beneficiar. Pentru luna aprilie au fost eliberate abonamentele la tariful vechi de 45 lei pentru care beneficiarii au achitat deja suma de 25 lei.

 

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=152255Publicat de pe 26 Mar 2014. Publicat in ACTUALITATE, SOCIAL. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...