|

Încep lucrările de reabilitare la secţiile Chirurgie-Interne ale spitalului din Cugir. Activitatea medicală este relocată

Clădirea ce găzduieşte secţiile de Chirurgie-Interne ale spitalului din Cugir intră într-un amplu proces de renovare şi modernizare. Pentru a putea fi demarate lucrările, începând de marţi, activitatea medicală este relocată aproape în totalitate în imobilul ce adăposteşte compartimentele de Pediatrie-Ginecologie. Secţia Recuperare îşi va desfăşura activitatea la Fizioterapie şi secţia Dermatologie se va muta în fosta clădire a Psihiatriei din spital.

Chiar dacă activitatea medicală este îngreunată pe o perioadă de aproximativ un an, investiţiile care au loc vor îmbunătăţi considerabil siguranţa şi confortul pacienţilor şi medicilor. Potrivit proiectului tehnic, vor fi executate lucrări de consolidare ale clădirii, finisaje interioare (gresie, faianţă, zugrăveli, pardoseli PVC), înlocuirea tâmplărie interioare, a instalaţiilor electrice, termice, sanitare, recompartimentarea clădirii, amenajarea unei rampe pentru accesul salvării, instalarea de aer condiţionat etc.

Investiţia este susţinută din bugetul local, administraţia cugireană alocând în primă fază peste 1 milion leo, urmând ca la o viitoare rectificare de buget suma să fie completată până la valoarea de 2,3 milioane lei.

Primarul Oraşului Cugir, Adrian Teban, a declarat că investiţia este parte a unui proiect mai amplu: „De la preluarea spitalului în urmă cu doi ani, am declarat unitatea medicală ca prioritate a administraţiei locale. Până anul acesta, am reuşit să realizăm unele lucrări importante, însă de dimensiuni mai mici. Putem spune că, odată cu reabilitarea clădirii Chirurgie-Interne, facem un pas important în ceea ce priveşte accesul cetăţenilor la un sistem de sănătate decent, mai ales că pe lângă lucrările pe care le avem în vedere, vom dota pe rând, secţiile din spital cu aparatură performantă”.

Administraţia locală speră ca în cel mai scurt timp să primească undă verde şi pentru reabilitarea şi modernizarea policlinicii (ambulatoriul de specialitate), investiţie care face obiectul unui proiect european depus de Primăria Cugir în urmă cu trei ani.

 

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=149973Publicat de pe 21 Mai 2013. Publicat in BREAKING NEWS, EVENIMENT, SOCIAL. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Un comentariu pentru “Încep lucrările de reabilitare la secţiile Chirurgie-Interne ale spitalului din Cugir. Activitatea medicală este relocată”

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...