|

Cugir: Programul „Ateliere de vacanţă” şi „Săptămâna zero”, pentru copii defavorizaţi, de pregătire pentru şcoală

La Cugir se desfăşoară în această săptămână programe dedicate copiilor şi părinţilor care provin din familii defavorizate social, în vederea integrării în şcoală, din toamnă.

Asociaţia „Ovidiu Rom” împreună cu profesori din cadrul Şcoli Generale cu clasele I-VIII Nr. 2 Cugir, Consiliu Local Cugir şi Serviciul Public de Asistenţă Socială Cugir organizează programul „ateliere de vacanţă”. Acestea sunt dedicate copiilor de etnie romă proveniţi din medii defavorizate, care nu au frecventat vreo formă de învăţământ preşcolar.

Programul pregăteşte copiii romi în vederea integrării lor în anul şcolar 2012-2013, pentru clasa I. La aceste activităţi de natură educativă participă 15 copii cu vârste cuprinse între 4 şi 6 ani. Acţiunea se desfăşoară pe o perioadă de 10 zile.

Copiii primesc noţiuni de bază, pe care le vor învăţa în clasa I, în aşa fel încât aceştia să fie obişnuiţi cu activitatea din şcoală. Vor învăţa numerele de la 1 la 10, culorile curcubeului, formele, ce este pământul şi apa şi beneficiile ei pentru om, tipurile de animale şi resursele care se obţin de la fiecare animal în parte, despre mediul înconjurător şi cum trebuie protejat şi despre muzică şi note muzicale.

Va fi desfăşurat şi programul pentru grădiniţă „Săptămâna Zero”, dedicat părinţilor şi copiilor acestora, cu vârste între 2 şi 5 ani. Familiile defavorizate din acest segment vor fi covinse să-şi trimită copiii la grădiniţă, o dată pe săptămână.

Sorin GIURCA

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=105330Publicat de pe 20 Iul 2012. Publicat in SOCIAL. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...