|

FOTO: Conferinţa de încheiere a proiectului “Incluziune socială şi pe piaţa muncii prin întreprinderi sociale”

Proiectul „Incluziune socială şi pe piaţa muncii prin întreprinderi sociale” prin care a fost creat Centrul comunitar resursă Cugir  a ajuns la final. Vineri, a avut loc conferința de închidere unde au fost prezenți managerul de proiect și partenerii acestuia. Un lucru ușor contestat de către cei din conducerea de proiect a fost reprezentarea slabă a administrației locale Cugir.

Conferința de închidere a proiectului a început cu prezentarea rezultatelor obținute prin intermediul acestui proiect. Expunerea a fost făcută de Alexandru Tipter- asistent centru și Corina Olteanu -psiholog. În urma unei munci de 2 ani,  în care s-au realizat cursuri  și specializări pentru persoanele defavorizate, cei doi spun că munca lor nu a fost în van ci au avut printre cele mai bune rezultate. Astfel 99 de persoane cu risc social, 11 cu dizabilități,  7 persoane din zone izolate au fost consiliați și au beneficiat și de alte programe în funcție de nevoile lor.

Deasemenea au fost încadrate în muncă 3 persoane care inițial și-au efectuat stagiul de practică la STC iar apoi au fost și angajate. Alte 3 persoane au deja propria lor afacere: „Am participat la un curs de antreprenoriat prin intermediul acestui proiect, unde am acumulat foarte multe cunoștințe în ceea ce privește antreprenoriatul. După acest curs am reușit să îmi pun firma pe picioare și iata acum să și câștig. ” a spus Alexandru Balint, beneficiar al proiectului. Mai mult 60 de persoane  din cele 99 consiliate au fost încadrate în muncă.

Prezenți la eveniment au fost și partenerii acestui proiect care a ajuns la final: Tom Zuljevic și Vasile Gafiuc reprezentanți din partea organizației Die Querdenker din Austria, care au felicitat echipa de la Cugir pentru rezultatele obținute. Dan Barna reprezentantul Structural Consulting Group a spus că ceea ce s-a realizat aici nu se va încheia și este important ca acest proiect să continue cu altele: ” Un proiect are succes dacă continuă cu un alt proiect. În Cugir vor avea cu siguranță și alte proiecte europene care să susțină centrul comunitar resursă de la Vinerea”.

Managarul de proiect, Magdalena Bene spune că tot ce s-a realizat în cadrul proiectului, atât centrul cât sera, vor fi preluate de administrația locală și vor continua programele de consiliere pentru persoanele defavorizate. Aceasta și-a exprimat dezamăgirea privind lipsa reprezentanților din partea Consiliului Local. La eveniment a fost prezent doar Ioan Ferchean, consilier local deși era așteptat și viceprimarul Horia Rotche.

Proiectul s-a desfăşurat în perioada august 2010 – iulie 2013 şi şi-a propus promovarea unor modele funcţionale de economie socială, dezvoltarea unei reţele integrate de servicii sociale şi crearea de întreprinderi sociale funcţionale contribuind în mod direct la îmbunătăţirea semnificativă a oportunităţilor de ocupare adaptate nevoilor specifice ale persoanelor cu dizabilităţi şi a celor vulnerabile.

Proiectul şi-a propus, de asemenea să susţină şi să dezvolte un model integrat şi structuri specifice cu profil de întreprinderi sociale în regiunea CENTRU precum şi să susţină iniţierea unor astfel de structuri în cadrul regiunilor Nord-Vest, Sud Muntenia şi Bucuresti-Ilfov pe fondul promovării eficiente la nivel multiregional a conceptelor de economie şi incluziune socială.

 

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=150712Publicat de pe 20 Iul 2013. Publicat in ACTUALITATE. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...