|

Concursul Tinere Talente ale Cântecului Popular, la Festivalul de la Vinerea-Cugir

Festivalul de dansuri şi tradiţii populare de la Vinerea – Cugir din acest week-end cuprinde Concursul de Tinere Talente ale Cântecului Popular, aflat la prima ediţie. Un număr de 7 participanţi au intrat în competiţia ce se desfăşoară în Poiana cu Goruni.

Preselecţia pentru concurs a avut loc joi, în sala de spectacole a Casei de Cultură din Cugir. S-au înscris 8 participanţi, iar unul dintre aceştia a fost eliminat, din cauza lipsei costumului popular. Concurenţii au vârste cuprinse între 12 ani şi 30 de ani. Aceştia reprezintă zonele Cugir, Alba Iulia, Orăştie, Vinerea, Sebeşel şi Pişchinţi (judeţul Hunedoara).

La preselecţie, candidaţii au avut de intepretat câte două piese muzicale din genuri muzicale diferite, fără acompaniament: un cântec de jale, la alegere între doină şi baladă şi un cântec de joc, voie bună, ritual sau de război. Majoritatea au cântat doine şi cântece de joc şi au fost punctaţi pentru autencitatea şi valoarea artistică a repertoriului, măiestira interpretării, ţinuta artistică şi vestimentară, respectarea elementelor stilistice în funcţie de zona reprezentată, maniera de intepretare.

Concursul este destinat tuturor interpreţilor de muzică populară, rapsozilor şi promotorilor culturii tradiţionale populare. Vor fi aleşi trei concurenţi, care se vor întrece în cântec, duminică, 26 august, de la ora 17.00, pe scena din Poiana cu Goruni din Vinerea.

Câştigătorul concursului va putea participa şi anul viitor, din oficiu.

Premiile care vor fi oferite în Gala Laureaţilor Tinerelor Talente de duminică, la ora 20.00, sunt diplome simbolice şi premii în bani, în funcţie de locul ocupat pe podium: Premiul I, 300 lei; Premiul II, 200 lei; Premiul III, 100 lei.

Sorin GIURCA

Foto: arhivă

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=116684Publicat de pe 25 Aug 2012. Publicat in ACTUALITATE. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...