|

Concurs de matematică în memoria profesorului Ioan Mariș, la Cugir

Pe 25 mai, la Colegiul Național „David Prodan”Cugir va avea loc a IV-a ediție a Concursului Local  de Matematică „M=T+E+E+E+…”. Competiția se adresează tuturor elevilor din clasele IX-XII din localitate. Doritorii se pot înscrie până joi, la ora 14.00.

Concursul este organizat de foştii elevi din promoţia 1985 a colegiului cugirean, al căror diriginte a fost profesorul de matematică Ioan Mariş. Aceştia s-au gândit să-şi omagieze astfel profesorul, care a trecut în nefiinţă în anul 2009.

Testele de matematică vor fi structurate pe două nivele – mediu şi greu. Concursul se va desfăşura individual, pe toţi cei 4 ani de studiu. Durata rezolvării subiectelor este de 3 ore.

Pentru fiecare câştigător, aparţinând fiecărui an de studiu (IX-XII), vor fi acordate premii în bani cu valori între 100-300 lei, în funcţie de locul ocupat pe podium.

Profesorul Ioan Mariş a ocupat funcţia de director al Colegiului Naţional “David Prodan” timp de 17 ani, începând cu anul 1980 până în 1997, după care a rămas profesor de matematică în cadrul instituţiei de învăţământ. O perioadă de 5 ani a petrecut-o departe de ţară, în Maroc. A fost şi metodist la Casa corpului didactic Alba Iulia şi coordonator de lucrări pentru candidaţii la gradul didactic I.

Foştii elevi îşi amintesc de dascălul lor ca un om sever, din punct de vedere profesional, însă apropiat de tinerii pe care-i instruia şi apreciat, ca om. Preda lecţii clare, bine structurate şi era imparţial.

Până luni, în concurs s-au înscris 40 de elevi.

Sorin GIURCA

 

 

 

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=149913Publicat de pe 20 Mai 2013. Publicat in ACTUALITATE. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...