|

Centru pentru Ocupare și Formare Profesională, înființat la Cugir. Propunere supusă aprobării în ședința CJ Alba

Consiliul-Judetean-AlbaUn Centru Regional de Resurse pentru Ocupare și Formare Profesională (CROFP) se va înființa la Cugir, dacă proiectul propus de cosilierii judeţeni va fi aprobat în ședința de miercuri, 16 aprilie. Prin deschiderea acestui centru, pe strada Victoriei, nr. 8A, se urmărește asigurarea serviciilor de informare, consiliere și mediere privind piața muncii și servicii de formare profesională pentru adulți. Cheltuielile de funcționare ale centrului vor fi finanțate din bugetul proiectului „Oportunități sporite pentru șomeri și persoanele în căutarea unui loc de muncă, din regiunile Centru și Nord-Vest, pentru participarea viitoare pe o piață a muncii modernă, flexibilă și inclusivă”, pentru o perioadă de 18 luni.

În cadrul proiectului, parte a POSDRU 2007-2013, axa prioritară 5, „Promovarea măsurilor active de ocupare” DMI 5.1 „Dezvoltarea și implementarea măsurilor active de ocupare”, unul dintre obiective se referă la diversificarea serviciilor de ocupare și formare profesională din cele două regiuni (Centru și Nord-Vest), prin crearea primului CROFP în regiunea Centru.

Obiectul de activitate al Centrului este furnizarea și de servicii integrate de informare consiliere și mediere și servicii de formare profesională continuă pentru adulți.

Printre atribuțiile centrului se numără: informarea șomerilor asupra condițiilor pieței muncii, consilierea acestora în vederea creșterii șanselor de ocupare pe piața muncii, medierea în vederea ocupării unui loc de muncă de către șomeri. Totodată, se urmărește și elaborarea programelor de formare profesională pentru autorizarea cursurilor de calificare sau recalificare, inițiere, perfecționere și specializare, organizarea de cursuri, conferințe, simpozioane, seminarii și dezbateri privind serviciile de ocupare șiformare profesională pentru adulți, dar și organizarea de târguri de joburi.

Sediul centrului va fi situat în orașul Cugir, pe strada Victoriei, nr. 8 A, în clădirea administrativă a S.C. Parcul Industrial Cugir S.A. și cuprinde 2 săli de curs de 40 mp fiecare, 2 ateliere de practică, cu suprafața de 20 mp, respectiv 100 mp, și un spaţiu de 20 mp pentru Biroul din cadrul acestui centru. Pentru a-și îndeplini funcționalitatea în cadrul proiectului, spațiile menționate trebuie retrase din administrarea S.C. Parcul Industrial Cugir S.A. și puse la dispoziția proiectului, prin proiect asigurându-se și suportarea cheltuielilor cu utilitățile.

Totodată, centrul va necesita spații și dotări tehnice corespunzătoare pentru desfășurarea activităților practice și teoretice specifice celor 16 mserii pentru care se va face pregătirea, printre care tehnicieni proiectanți CAD/CAM, operatori pentru mașini cu comandă numerică aistată de calculator (CNC). O parte din cursurile acreditate, vor viza și dezvoltarea competențelor comune mai multor ocupații (informatice, antreprenoriale, limba engleză sau limba gemană).

Cheltuielile de funcționare ale centrului vor fi finanțate din bugetul proiectului „Oportunități sporite pentru șomeri și persoanele în căutarea unui loc de muncă, din regiunile Centru și Nord-Vest, pentru participarea viitoare pe o piață a muncii modernă, flexibilă și inclusivă”, pentru o perioadă de 18 luni.

De asemenea, de menționat este și faptul că Centrul va deveni Serviciu Public în subordinea CJ Alba.

 

 

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=152278Publicat de pe 14 Apr 2014. Publicat in BREAKING NEWS, EVENIMENT, SOCIAL. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Un comentariu pentru “Centru pentru Ocupare și Formare Profesională, înființat la Cugir. Propunere supusă aprobării în ședința CJ Alba”

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...