|

FOTO: Centru de tăiere a mieilor amenajat în cadrul târgului de animale de la Cugir

Marţi, 30 aprilie, în cadrul târgului de animale din Cugir se deschide un centru de tăiere a mieilor. Acesta va fi autorizat temporar până în 5 mai. Din acest punct, locuitorii vor putea să cumpere carne de miel pentru sărbătorile pascale.

Preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Animale Cugir, Mircea Burlan spune că lucrările la punctul de tăiere au început în martie şi s-a lucrat zi şi noapte pentru a fi gata la timp. Acesta va fi finalizat luni, 29 aprilie, iar de marţi va începe activitatea. Centrul urmează să fie autorizat şi pentru tăierea altor animale.

„Mai sunt mici retuşuri, uşi la camerele frigorifice care n-au sosit şi elevatoarele pentru tăierea bovinelor, care se vor monta de luni. De luni se aşteaptă acceptul pentru autorizarea DSV. Se poate vinde la patru cântare electronice”, a declarat Burlan.

De asemenea și pe piață se va putea găsi carne de miel: „Cu o mașină de frig se vor transporta mieii și spre piața Cugir unde sunt câteva boxe de comercializare a cărnii.” a declarat Mircea Burlan.

Centrul are mai multe încăperi şi a fost amenajat conform standardelor europene. Are cameră de tranşare, patru încăperi frigorifice şi una pentru livrare, de unde cugirenii pot veni să-şi cumpere carne de miel pentru sărbatorile pascale.

Mircea Burlan susţine că este o realizare pentru Cugir, având în vedere că nu exista un alt punct de tăiere. Investiţia a fost realizată din fondurile Asociaţiei.

Ionela MARA

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=149370Publicat de pe 24 Apr 2013. Publicat in ECONOMIE, EVENIMENT. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...