|

Ce promite deputatul Dan Coriolan Simedru, după alegeri: industrie puternică, investiţii în sănătate şi relansarea învăţământului profesional

Câştigător al Colegiului 3 de deputaţi Cugir – Zlatna, reprezentantul USL Dan Coriolan Simedru are deja stabiliți pașii pe care îi va urma pentru a convinge Guvernul să investească în bunăstarea zonei.

„Îmi propun exact ceea ce mi-am propus și înainte de a fi ales și nu voi schimba nimic, rămân consecvent programului politic al USL, care va fi și al meu. În primul rând, îmi propun reindustrializarea României la nivel național și am dorința de a face ca Zlatna și Cugirul să devină orașe industriale puternice, cu locuri de muncă pentru cetățeni și în special pentru două categorii defavorizate până acum: persoanele disponibilizate pe nedrept și tinerii care vor termina școlile și care nu au avut unde se angaja. Dacă voi reuși asta, va fi cea mai mare realizare a mea.

În al doilea rând, vreau un sistem de sănătate civilizat și corect și redeschiderea spitalului din Zlatna. Aici s-au făcut deja primii pași, deoarece o secție a Spitalului Județean va fi transferată la Zlatna. Unitatea va trebui însă amenajată și extinsă ca număr de paturi și personal medical. Și la Cugir am început deja demersurile, când am dus la Ministerul Sănătății proiectul de reabilitare a spitalului orășenesc, proiect ce va fi finanțat începând cu 2013.

În al treilea rând, ne interesează zona rurală, iar, în primele luni ale anului 2013, vom face un proiect legislativ privind prima întabulare gratuită a cetățenilor din România. De asemenea, vom încerca, pe partea de subvenții, ca acestea să fie primite la timp și alocate în mod corect pentru cetățeni, nu ca și până acum.

Nu în ultimul rând, pe partea parte de învățământ, este important ca orașul Cugir să aibă din nou un învățământ tehnic profesional, să existe școli profesionale care să aducă pe băncile ei elevi dotați, care după ce vor deveni profesioniști, să fie imediat angajați în întreprinderile din Cugir. Dorin să continuăm construcția de la Cugir abandonată în 2008 din lipsă de finanțare și să discutăm cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca pentru a deschide o secție acolo.

Pe tot parcursul mandatului meu, voi ține legătura în permanență cu alegătorii și cel puțin de două ori pe an îmi propun să merg în fiecare localitate din colegiu pentru a discuta cu cetățenii”.

 

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=147096Publicat de pe 11 Dec 2012. Publicat in EVENIMENT, POLITICA. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...