|

„Caravana Carierei” va ajunge și la Cugir

Proiectul „Caravana Carierei” se adresează elevilor din ultimul an de liceu, iar cea mai importantă activitate a acestuia constă într-o campanie largă de consiliere demarată în 42 de școli din 21 de județe. Astfel că, în cadrul acestui proiect,  începând de luni, 19 noiembrie și până vineri, 23 noiembrie 2012, au loc două acțiuni în școlile din județul Alba.

„Caravana carierei” a fost prezentă la Grupul Școlar ”Horea, Cloșca și Crișan” din Abrud, iar consilierea elevilor de aici continuă și miercuri. Joi însă, echipa de experți se va deplasa spre orașul nostru și va fi prezentă la Colegiul Național ”David Prodan” până vineri, 23 noiembrie. Accesul în cortul caravanei va fi deschis tuturor elevilor, inclusiv din clasele IX – XI, pentru a facilita ulterior informarea acestora privind servicii similare de orientare și consiliere în carieră. Elevii sunt aşteptați între orele 8.00 – 16.00 la cortul Caravanei, unde vor fi organizate activități în cursul cărora experții din cadrul proiectului îi vor instrui pe liceeni privind modalitățile cele mai eficiente de alegere a unei cariere, pașii ce trebuie urmați precum și ”ajustarea” visurilor și planurilor la cererile reale ale pieței muncii.

Proiect este implementat de Blocul Național Sindical (BNS) în parteneriat cu Universitatea Româno-Germană din Sibiu și este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 – Investește în oameni!

Caravana va fi pe traseu până la jumătatea anului 2013. BNS (Blocul Național Sindical) și partenerii săi și-au propus să consilieze minimum 3.500 de elevi pentru a le ușura accesul pe piața muncii și a-i ajuta să urmeze cariera pe care și-o doresc. Managerul proiectului, Dumitru Costin, președintele BNS va participa la acțiunile din județul Alba.

Ionela MARA

 

 

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=146367Publicat de pe 20 Noi 2012. Publicat in EVENIMENT. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...