|

Campanie pentru vaccinarea împotriva infecţiei cu HPV. Părinţii fetelor cu vârste între 11 şi 14 ani din Cugir, aşteptaţi la medicul de familie

vaccinFetele cu vârste cuprinse între 11 și 14 ani din oraşul Cugir pot fi imunizate contra infecției cu Human Papilloma Virus (HPV), virusul responsabil de apariția cancerului de col uterin. În acest sens, oărinţii sunt rugaţi să se prezinte la medicul de familie pentru a solicita vaccinarea fetelor.

Direcţia de Sănătate Publică Alba a înaintat către medicii de familie din oraş şi către Serviciul Public de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Cugir o adresă prin care le solicită să comunice numărul estimativ de doze de vaccin necesare.

În acest sens, părinţii care au fetiţe cu vârsta între 11 şi 14 ani trebuie să se prezinte în cel mai scurt timp la medicul de familie pentru a solicita vaccinarea anti HPV.

Vaccinarea este gratuită şi se realizează în cadrul unui subprogram de vaccinări opţionale pentru grupele de risc, lansat de Ministerul Sănătăţii.

Medicii de familie vor întocmi o listă cu cei care solicită vaccinarea, astfel încât să poată comunica către DSP numărul de doze necesar pentru oraşul Cugir.

Vaccinul HPV protejează împotriva a patru rădăcini de viruşi: două care cauzează leziuni genitale şi două care provoacă aproape 70 la suta din cazurile de cancer de col uterin.

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=152957Publicat de pe 16 Iul 2014. Publicat in ACTUALITATE, SOCIAL. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...