|

Bărbat din Cugir, arestat preventiv pentru ultraj. A muşcat de picior un jandarm care încerca să aplaneze scandalul din familia agresorului

Un bărbat de 30 de ani din Cugir a fost reținut pentru o perioadă de 24 de ore pentru comiterea infracțiunii de ultraj, după ce s-a manifestat violent faţă de polițiștii care doreau să aplaneze scandalul iscat între acesta și familia sa.

UPDATE: Instanţa a dispus arestarea acestuia pentru 29 de zile.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia au dispus, joi, reţinerea pentru 24 de ore, pe bază de Ordonanță de reţinere a lui Vasile S. (30 de ani), din Cugir, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj.

Vasile S. a provocat, miercuri, un scandal în familie, iar la intervenţia patrulei de siguranţă publică, formată din poliţişti din cadrul Poliţiei oraşului Cugir şi jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Alba, pentru aplanarea stării conflictuale a devenit recalcitrant, manifestându-se violent faţă de oamenii legii.

Vineri, suspectul va fi prezentat Judecătoriei Alba Iulia, cu propunere de arestare preventivă.

Poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor comiterii faptelor.

Vă prezentăm comunicatul de presă transmis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba:

Procurori Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia au dispus, la data de 12.07.2013, luarea măsurii preventive a reţinerii pe o durată de 24 de ore a numitului Sabău Vasile, sub aspectul săvârşirii a trei infracţiuni de ultraj.

La aceeaşi dată, s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi sesizarea Judecătoriei Alba Iulia cu propunere de arestare preventivă. Instanţa a admis propunerea parchetului şi a dispus arestarea preventivă a inculpatului pe o durată de 29 de zile, începând cu data de 12.07.2013 emiţând mandat de arestare preventivă.

În fapt, s-a reţinut că în data de 10.07.2013 în jurul orelor 21.30, organele de poliţie din cadrul Poliţiei Oraşului Cugir au fost sesizate de către numita S.A. cu privire la faptul că soţul ei provoacă scandal în locuinţă şi a distrus mai multe bunuri, solicitând intervenţia acestora la numărul unic de urgenţă 112.

În aceste împrejurări s-a deplasat la faţa locului o patrulă mixtă de siguranţă publică compusă dintr-un agent din cadrul Poliţiei Oraşului Cugir S.F. şi un jandarm din cadrul I.J.J. Alba – GOSP Cugir, numitul F.F., care l-au invitat pe învinuitul Sabău Vasile la sediul poliţiei, iar acesta a refuzat, s-a procedat la imobilizarea acestuia şi încătuşarea acestuia. În acest context susnumitul a avut un comportament violent la adresa părţilor vătămate S.F. şi F.F.  care se aflau în timpul atribuţiilor de serviciu. Întrucât la faţa locului erau mai multe persoane, s-au solicitat forţe suplimentare pentru aplanarea conflictului.

La faţa locului s-au deplasat patru jandarmi, iar în timp ce se încerca conducerea numitului Sabău Vasile la sediul Poliţie Oraşului Cugir, acesta a continuat să manifeste un comportament violent faţă de organele de ordine şi siguranţă publică, iar în acest context i-a agresat fizic pe părţile vătămate F.F. şi V.M., pe acesta din urmă, muşcându-l de piciorul drept. Persoanele vătămate au suferit leziuni care au necesitat îngrijiri medicale potrivit certificatelor medicale eliberate de Serviciul Judeţean de Medicină Legală Alba.

Investigaţiile au fost efectuate cu sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul Poliţiei Oraşului Cugir.

Cercetările continuă în cauză pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt, sesizarea instanţei de judecată prin rechizitoriu şi tragerea la răspundere penală a  inculpatului.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.”

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=150633Publicat de pe 12 Iul 2013. Publicat in EVENIMENT, SOCIAL. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

2 comentarii pentru “Bărbat din Cugir, arestat preventiv pentru ultraj. A muşcat de picior un jandarm care încerca să aplaneze scandalul din familia agresorului”

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...