|

BAC 2013 la Cugir: Peste 200 de candidați înscrişi pentru proba obligatorie a profilului. Fără incidente la limba şi literatura română

Proba scrisă la Limba și literatura română din cadrul examenului de Bacalaureat 2013, sesiunea de vară, s-a desfășurat în condiții normale la Cugir. În sălile de examen de la a Colegiul Tehnic „I.D. Lăzărescu” au fost prezenţi 186 de candidați. Miercuri, emoţiile continuă pentru peste 200 de elevi din Cugir, care s-au înscris pentru proba de matematică.

Potrivit datelor furnizate de președintele comisiei de Bac de la Cugir, Constantin Dan Dumitrescu, la examenul de luni nu au existat tentative de copiere. Pentru această sesiune au fost pregătite 17 săli monitorizate video, 11 dintre acestea fiind folosite pentru desfăşurarea probei de Limba și literatura română. Comisia managerială pentru acest centru de examen este formată din 5 membri. De asemenea, elevii au fost supravegheați de 22 de asistenți şi personal care supraveghează bagajele și coridorul.

„Examenul de bacalaureat la liceul <I. D. Lăzărescu> s-a desfășurat conform metodologiei primite din partea ministerului, pas cu pas. Nu am avut nici un caz de fraudă pentru că am prevenit această situație prin toate măsurile legale pe care am putut să le luăm, atât din punct de vedere organizatoric, cât și din punct de vedere al sistemului de monitorizare. S-au înscris 206 de candidaţi la Bacalaureat, la prima probă au fost prezenți 186. Lucrările pe care le-am primit și peste care mi-am aruncat așa o privire mi-au creat o imagine pozitivă, chiar plăcută, în ideea că toți candidații au scris chiar foarte bine și sunt convins că și la Cugir o să fie note frumoase, ceea ce dovedește că profesorii s-au preocupat de copii”, a declarat Constantin Dan Dumitrescu.

După prima probă de limba și literatura română, profesorii din comisii din județ au fost chemați la o instruire care a avut loc la Alba Iulia. Motivul desfășurării acestei ședințe a fost incidentul de la Liceul „Dimitrie Bolintineanu” din Bucureşti, la care există suspiciune de fraudare a examenului de bacalaureat. Profesorilor li s-a atras atenția cu privire la acest incident și li s-a cerut să ia toate măsurile de rigoare în acest sens.

„Au fost niste nereguli la Liceul Bolintineanu din București și pentru a se preîntâmpina aceeași situație, luni am avut un instructaj la județ în care s-a prezentat situația respectivă. Ea este o situație absolut singulară, nu caracterizează activitatea de bacalaureat de anul acesta și cred că nici în viitor nu o să avem probleme de acest gen”, a precizat Dumitrescu.

De remarcat este faptul că Iulia Arion, olimpica internațională la Limba și literatura română nu a mai fost nevoită să susțină examenul scris la această probă, fiindu-i recunoscute toate rezultatele deosebite pe care le-a avut la olimpiade, în cei patru ani de liceu. Ea însă va susține celelalte testări.

Proba la matematică are loc miercuri şi sunt înscrişi peste 200 de elevi din Cugir. Au fost pregătite 12 săli de evaluare, unde vor supraveghea 24 de asistenți. Proba va începe la ora 9.00, iar candidaţii nu pot intra în sălile de examen cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări şi alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum şi cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de comunicare, cei prinşi cu astfel de materiale fiind eliminaţi din examen.

Examenele scrise se vor finaliza  în 5 iulie cu proba la alegere a profilului şi specializării. Rezultatele vor fi afişate pe 8 iulie, până la ora 12.00, iar contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, până la ora 16.00. Rezultatele finale, după rezolvarea contestaţiilor, se vor afişa în 12 iulie.

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=150468Publicat de pe 2 Iul 2013. Publicat in EVENIMENT, SOCIAL. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Un comentariu pentru “BAC 2013 la Cugir: Peste 200 de candidați înscrişi pentru proba obligatorie a profilului. Fără incidente la limba şi literatura română”

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...