|

Atmosfera sărbătorilor de iarnă cuprinde întreg orașul

Cu pași destul de repezi, orașul nostru începe să îmbrace haine de sărbătoare. Chiar dacă până la sosirea Crăciunului mai sunt câteva săptămâni, magazinele își pregătesc vitrinele și rafturile cu decorațiuni și ornamente care mai de care mai strălucitoare, ca să îți fure privirea.

Fie că vrem să împodobim un brad sau dorim să ne decorăm locuința, avem de unde alege. Cum încă nu au ieșit pe piață brazii naturali, cei mai nerăbdători localnici pot să achiziționeze pomi artificiali, să îi decoreze după placul lor şi să-i păstreze şi pentru anul viitor. În funcție de dimensiunea dorită, un brad de Crăciun poate ajunge și la prețul de 220 lei (1,8 m), iar prețul unui ornament variază de la 1 leu globul, până la 26 lei, cele mai mari.

Dar cum un glob și un brad nu îl aduc pe Moș Crăciun, lista cumpărăturilor de sezon este mult mai lungă și mai diversificată, atât ca prețuri, cât și ca modele. De exemplu, o instalație cu leduri costă între 26 lei și are 240 leduri și 240 lei cu mai multe lumini. Instalații curgătoare, decorațiuni pentru locuință, modele unicat, ghirlande sau vârfuri de brazi, toate așteaptă cumpărătorii pentru a le lua acasă.

Și cum perioada aceasta mai este cunoscută drept timpul cadourilor, cumpărăturile nu se opresc doar la brazi. Lumânări parfumate, căni inscripționate sau alte ornamente pot fi cadoul ideal pentru cei dragi.

Deocamdată, putem lăsa deoparte cumpărăturile pentru mesele de sărbători și, dacă tragem o linie pentru a vedea cam cât ne costă cadourile și împodobirea bradului, constatăm că ar trebui să scoatem din buzunar aproximativ 300 lei.

 Ionela MIHU

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=146532Publicat de pe 23 Noi 2012. Publicat in ACTUALITATE, ECONOMIE. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...