|

Atelier cu strunguri cu comandă numerică și tehnologie performantă la Cugir. Proiect al CJ Alba pentru şomerii din judeţ

Consiliul-Judetean-AlbaConsiliul Judeţean Alba a câștigat un nou proiect cu finanțare nerambursabilă, în valoare de peste 12 milioane de lei, dedicat combaterii șomajului la Cugir. În oraş va fi dotat un atelier cu strunguri cu comandă numerică și tehnologie performantă. Potrivit vicepreşedintelui CJ Alba, Florin Roman, 500 din șomerii instruiți în cadrul acestui proiect o să fie din Cugir, 500 din Alba Iulia, Aiud și Ocna Mureș, iar restul de 1.000 vor fi din județul Cluj.

Joi, la Piatra Neamț, vicepreședinte Consiliului Județean Alba, Florin Roman a semnat contractul de finanțare pentru proiectul intitulat „Oportunităţi sporite pentru şomeri şi persoanele în căutarea unui loc de muncă, din regiunile Centru si Nord-Vest, pentru participarea viitoare pe o piaţa a muncii modernă, flexibilă şi inclusivă”.

„Prin proiectul pe care l-am semnat astăzi, aproape 2.000 de șomeri se vor putea acredita pe meserii cerute, în special din industria prelucrării metalelor. Totodată, la Cugir va fi dotat un atelier cu strunguri cu comandă numerică și tehnologie performantă. 500 din șomerii instruiți vor fi din Cugir, alți 500 din Alba Iulia, Aiud și Ocna Mureș, iar restul de 1.000 vor fi din județul Cluj” , a declarat Florin Roman.

Proiectul are o valoare totală de 12.861.652 lei, din care 12.604.418,96 lei sunt fonduri nerambursabile. Prin intermediul său se va înființa la Cugir un Centru Regional de Resurse pentru Ocupare şi Formare Profesională în domeniul tehnologiilor de vârf şi al proceselor asistate de calculator, în conformitate cu standardele internaţionale din industria constructoare de maşini şi Tehnologia Informației și Comunicațiilor.

Alte trei Birouri pentru Servicii Integrate de Ocupare vor facilita accesul la ocupare a şomerilor şi persoanelor în căutarea unui loc de muncă: unul va fi la Cugir, unul mobil care va deservi beneficiari din alte trei oraşe din regiunea Centru şi tot mobil va fi unul în regiunea Nord-Vest.

Se va facilita accesul la ocupare a 2.400 şomeri şi persoane în căutarea unui loc de muncă din regiunile Centru şi Nord-Vest, plasarea pe piaţa muncii a cel puţin 13% dintre participanţii la programele integrate certificaţi, respectiv demararea unor activităţi independente de către 15 şomeri.

„Consiliul Județean Alba s-a interesat mereu de utilizarea fondurilor nerambursabile pentru dezvoltarea județului Alba. Pentru anul acesta prioritatea o constituie proiectele destinate combaterii șomajului și creării de oportunități pentru oamenii aflați în căutarea unui loc de muncă. Cel mai complex proiect de acest gen este cel pentru care astăzi s-au semnat documentele de finanțare. El nu se va aplica doar în județul Alba ci la nivelul întregii Regiuni Centru și în regiunea Nord-Vest, fiind un proiect ce ne va ajuta să punem în valoare și să ducem într-o nouă etapă tradiția industrială existentă în Cugir”, a precizat preşedintele CJ Alba, Ion Dumitrel.

 

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=152266Publicat de pe 3 Apr 2014. Publicat in EVENIMENT, SOCIAL. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...