|

ASTĂZI: Începe Festivalul „Toamna Cugireană”. Voltaj, Antonia, Horia Brenciu & Band, folclor şi demonstraţii off-road. PROGRAM

toamna-cugireana-afisÎn acest weekend, cugirenii sărbătoresc a XX-a ediție, jubiliară, a Festivalului „Toamna cugireană”. Organizatorii au pregătit un program bogat, la care sunt așteptați să participe și invitați din străinătate: Germania, Letonia, Malta, Italia și Polonia.

Anul acesta, Festivalul „Toamna Cugireană” găzduiește al treilea eveniment din cadrul proiectului internațional “Small Markets at The Heart of The European Economy”, în care orașul Cugir este partener.

Evenimentul va fi deschis oficial sâmbătă, 17 septembrie a.c., ora 10.00, cu arborarea drapelelor celor 6 țări și a drapelului Uniunii Europene, în prezența delegațiilor străine, a oficialităților locale și județene. La solemnitatea momentului își vor contribui Fanfara Augustin Bena a Județului Alba și Fanfara Casei de Cultură Cugir. Momentul va fi urmat de vizitarea expozițiilor găzduite la parterul Casei de Cultură și de un program dedicat celor mici, intitulat “Toamna boboceilor”.

Nelipsita demonstrație de Off- Road va crește îi va antrena din nou pe cei care iubesc sporturile extreme. Plecarea echipajelor va avea loc la ora 10.00, din Poiana cu Goruni din Vinerea, urmând să ajungă pe Cetate la ora 12.00 unde vor avea loc demonstrații până la orele 15.00.

Programul artistic va debuta cu prestaţia tinerilor talentați de la cercurile de Canto și Teatru ale Casei de Cultură Cugir, urmați de dansatorii Clubului de dans sportiv ProDance 2007. Vor performa pe scenă: StarDust, Amurg, Black & White, OPT, Serenity, Grupul Aprentis, Millenium C,  invitați din Malta, Polonia și Italia. Iubitorii de muzică folk vor avea bucuria de a-l vedea și asculta pe Marius Baţu. Surpriza serii de sâmbătă este trupa Voltaj, care în anul 2005  a câștigat premiul pentru „Cea mai bună prestație a unei trupe românești“ la MTV Europe Music.

Ziua de duminică pune la loc de cinste tradiţiile, obiceiurile, cântecele şi jocurile populare românești. Tradiţionala paradă a portului popular va pleca la ora 11.00 din faţa fabricii de sus și se va îndrepta spre primărie, cu o scurtă staționare în zona pieței. Călăreţi, fluturând drapelul naţional şi cel european, trăsuri pline cu oameni în portul popular și reprezentanţi ai ansamblurilor din ţară își vor purta cu  mândrie straiele specifice zonei. Este o zi dedicată folclorului, astfel că pe scena festivalului vor urca Taraful Casei de Cultură Cugir și soliștii, Mlădițe Cugirene, ansamblurile folclorice: “Someșul – Napoca”- Cluj-Napoca, “Nunta Zamfirei” – Livezile, Bistrița, “Mlados” – Timișoara,  “Hayakaghak”- Gherla, “Efthimos” – Brașov, “Kokenyes” – Târnăveni, “Doina Aiudului” – Aiud,“Germisara- Geoagiu”“Jidvei România” și “Câmpul Pâinii” – Vinerea.  Nu vor lispsi vocile unor mari artiști cu ar fi Ovidiu Barteş și  Marius Ciprian Pop, care le-au câștigat inimile cugirenilor și cu alte ocazii.

Programul de muzică populară se va încheia în jur de ora 20.00, când organizatorii îi vor invita pe cugireni la un spectacol de jonglerii cu foc oferit de Crispus, timp în care se vor face pregătirile necesare pentru începerea concertelor de muzică ușoară. Antonia și Horia Brenciu & Band sunt artiștii pe care organizatorii i-au invitat la această ediție jubiliară.

Focurile de artificii sunt programate mai repede anul acesta, în jur de ora 21.00, între concertele celor doi mari artiști, pentru ca toată lumea să se poată bucura de moment. Organizatorii au ținut cont de experiența anilor precedenți când la finalul festivalului publicul rămas să asiste era destul de redus.

Pe perioada festivalului circulația autobuzelor va suferi modificări, din caza anulării stației din zona Furnica, Astfel, de vineri de la ora 16.00, în zona de desfășurare a evenimentului, autobuzele vor circula pe ruta: str. N. Bălcescu, Unirii, V. Alecsandri, 21 Decembrie. Îmbarcarea pentru cursele exterioare se poate face din stațiile de la Colegiul Național “David Prodan” și STC. Participanții la traficul auto trebuie să țină cont de faptul că traficul va fi închis pe strada Stadionului, str. 21 Decembrie până la intersecția cu str. Vasile Alecsandri.

Ordinea publică va fi asigurată de Poliţia Oraşului Cugir, Poliţia Locală, Jandarmeria Alba și Jandarmeria Mobilă Mureș, iar pe perioada desfăşurării evenimentului un echipaj medical și o ambulanţă vor putea intervi la nevoie.

Pentru a se evita unele incidente, organizatorii aduc la cunoștință comercianților și cetățenilor că la ora 23.00 încetează servirea la tarabele din zona festivalului.

Evenimentul este organizat de Primăria Oraşului Cugir, Consiliul Local și Casa de Cultură, cu sprijinul mediului economic din localitate.

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=159664Publicat de pe 16 Sep 2017. Publicat in BREAKING NEWS, EVENIMENT. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...