|

Conferința „Omenia lui Dumnezeu în veacurile dezumanizării”, susținută de către profesorul Jan Nicolae

DSC04511În Sala de spectacole a Casei de Cultură din Cugir va avea loc joi, 18 iunie, de la ora 18.00, conferința religioasă cu tema „Omenia lui Dumnezeu în veacurile dezumanizării”, susținută de către pr. lect. univ. dr. Jan Nicolae, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia. Intrarea este liberă.

Evenimentul este organizat de către Liga Tinerilor Creștini Ortodoxi – filiala Cugir împreună cu Casa de Cultură din Cugir.

Preotul Jan Nicolae este născut orașul Găești județul Dâmbovița, posesor a trei licențe: chimie alimentară, teologie – pe care o și profesează ca preot și profesor în cadrul Facultatății de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia și filosofie cu studii doctorale în Germania, și cu un titlu de doctor în teologie, obținut în Cluj.

Iată cum explică preotul Nicolae cele trei alegeri făcute de acesta în traseul său profesional:„La chimie alimentară înveți cum se fac pâinea și vinul, la teologie cum să le sfintești și la filosofie cum trebuie să le împarți”.

Părintele s-a căsătorit în Cugir, devenind pe rând profesor la Facultatea de Teologie din Alba Iulia, preot paroh al Bisericii memoriale „Mihai Viteazul” din Alba Iulia, iar din anul 2007  lucrează la construcția unei noi biserici, închinată Sfintilor Martiri Brâncoveni, în Cartierul Nou II, lucrări ce s-au finalizat anul acesta când biserica a fost și sfințită.

Sorin Giurca

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=154887



Publicat de pe 18 Iun 2015. Publicat in ACTUALITATE. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...