|

Apartamente pentru medici tineri, amenajate într-o clădire anexă a spitalului din Cugir. Investiţie de 1,64 milioane lei de la Consiliul Local

Consilierii locali de la Cugir au aprobat un proiect de hotărâre prin care se vor începe lucrări de amenajare la clădirea ce adăposteşte bucătăria spitalului din oraş. După finalizarea investiţiei de 1,64 milioane de lei din bugetul local, imobilul va cuprinde un spaţiu modern pentru pregătirea hranei pacienţilor, dar şi trei apartamente destinate medicilor care vor dori să profeseze la unitatea medicală din oraş.

Clădirea care găzduieşte acum bucătăria spitalului va fi reamenajată şi mansardată, în vederea amenajării unor spaţii de locuit. La parterul clădirii se vor amenaja vestiare pentru personalul de la bucătăria spitalului, zona de preparare a hranei va fi refăcută, vor fi amenajate zone pentru depozitarea şi refrigerarea alimentelor, iar blocul alimentar va fi dotat cu utilaje corespunzătoare.

La mansarda clădirii vor fi construite şi amenajate trei apartamente, cu trei camere fiecare. Acestea vor fi oferite gratuit unor famili de medici care vor dori să se stabilească şi să profeseze în cadrul Spitalului Orăşenesc Cugir.

Acesul la aceste apartamente se va realiza pe scări exterioare, construite din beton, care vor fi independente de structura construcţiei. Încălzirea spaţiilor de la parter şi mansarda clădirii se va realiza prin pardoseală. Apa caldă menajeră va fi asigurată prin sistemul de 15 panouri solare ce vor fi montate pe acoperişul clădirii.

Imobilul are o vechime de 50 ani, este construit odată cu spitalul din Cugir, în anul 1954 şi de atunci nu a fost supus unor lucrări de reamenajare. A avut iniţial destinaţia de spaţiu de locuit, pe un singur nivel, cu patru apartamente a câte două camere fiecare. Aici mai funcţiona şi un atelier de reparaţii şi întreţinere a utilajelor medicale.

Lucrările de reamenajare au prevăzut un buget de finanţare de 1.642.877 lei cu TVA, bani asiguraţi de Consiliul Local Cugir. Durata de realizare a investiţiei este de 12 luni.

Reamintim că la spitalul din Cugir au fost modernizate de curând patru saloane din secţiile Pediatrie şi Ginecologie şi a fost finalizat planul de amenajare a unei parcări în interiorul imobilului.

Sorin GIURCA

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=107469Publicat de pe 27 Iul 2012. Publicat in ACTUALITATE, SOCIAL. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...