|

Apa CTTA: De la 1 iunie se facturează canalizarea pentru cugirenii care au reţea pe stradă, chiar dacă preferă să utilizeze fosa septică

Conducerea furnizorului de apă Apa CTTA Sucursala Cugir a anunțat că, de la 1 iunie, se va factura canalizarea pentru toate casele particulare de pe străzile care au rețea de canalizare menajeră. Asta înseamnă că și cei care folosesc în continuare fosa septică și au evitat, din diverse motive, să se racordeze la rețea, vor avea de achitat suma 3,46 lei\mc cu TVA.

Conform datelor furnizate de către reprezentații furnizorului de apă Apa CTTA Sucursala Cugir, peste 400 de de case particulare folosesc și în momentul de față fosa septică, în ciuda faptului că în zonă a fost introdusă rețeaua de canalizare. Aceștia sunt racordați de canal până la limita proprietății, lucrare care este realizată de angajații furnizorului de apă. Investitia initială pentru o gospodăria care s-ar racorda la canalizare este de aproximativ 1000 de lei pe o distanță de 11,12 metri. Însă cei care aleg să lucreze pe cont propriu nu vor fi nevoiți să cheltuie această sumă, ci își vor achita doar materialele. Proiectul pentru racordare la rețea nu costă, fiind este realizat de către furnizorul de apă.

Cei mai mulți cugireni care folosesc încă fosa septică, deși rețeaua de canalizare există, sunt din zonele Râul Mic, Aurel Vlaicu, Cindeni – strada Drăgana, Vasile Alecsandri, 21 Decembrie și Mihai Viteazu.

Directorul unității Sucursalei Cugir a SC Apa CTTA, Mircea Țârlea, a anunțat că pe strada Avram Iancu, unde a fost recent introdusă rețeaua de canalizare, vor fi finalizate în curând probele de etanșeitate, după care cugirenii care locuiesc pe această stradă, de la nr 1 până la 14, se vor putea racorda la rețea.

Lucrările de introducere a rețelei de canalizare în Cugir sunt realizate prin proiectul european “Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Alba”.

 

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=150187Publicat de pe 4 Iun 2013. Publicat in ADMINISTRATIE, BREAKING NEWS, EVENIMENT. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Un comentariu pentru “Apa CTTA: De la 1 iunie se facturează canalizarea pentru cugirenii care au reţea pe stradă, chiar dacă preferă să utilizeze fosa septică”

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...