|

Antrenor nou la secţia de box a Clubului Sportiv Orăşenesc Cugir: Ştefan Şchiop revine în activitatea pugilistică. Detalii despre înscrieri

Picture 002De curând, Clubul Sportiv Orăşenesc Cugir are la secţia de box încă un antrenor, în a cărui palmares se află câţiva campioni şi vicecampioni ai României. Este vorba de Ştefan Şchiop, care revine în activitatea pugilistică cugireană după o perioadă de timp în care a activat în alte locuri.

Întors de curând din Spania, acesta şi-a propus să contribuie la dezvoltarea boxului cugirean, sport revitalizat prin Clubul Sportiv Orăşenesc Cugir.

De-a lungul carierei sale, Şchiop Ştefan a obţinut rezultate interne şi internaţionale foarte bune ca antrenor al pugiliştilor: Emilian Neagu – campion naţional şi vicecampion european categoria +91 kg; Nicolae Suciu, Alin Suciu, Vasilică Florea, Florin Barba – campioni naţionali; Gheorghe Romaniuc, Dănuţ Ilovan – vicecampioni naţionali, Florin Barb – vicecampion naţional şi campion european la categoria 81 kg. Totodată, Ştefan Şchiop a fost antrenor al campionului mondial la profesionişti Mihai Leu în anii 1984-1985.

A mai activat ca antrenor în Centru Olimpic de Junior din Reşita în anii 1992-1993 având printre alţii în pregătire patru boxeri din Cugir: Floare Vasilca, Florin Barb, Nicolae Suciu şi Alin Suciu.

Având sprijinul directorului CSO, prof. Adrian Mihai, antrenorul Ştefan Şchiop intenţionează să continue bunele rezultate. Băieţii şi fetele care doresc să practice acest sport se pot înscrie de luni până vineri, la sala de sport a Colegiului Naţional “David Prodan”, între orele 16.00 – 17.30.

În Cugir, activitatea pugilistică a fost readusă la viaţă de doi ani, prin implicarea antrenorului Gheorghe Constantin, iar rezultatele nu s-au lăsat aşteptate: o medalie de bronz la campionatele naţionale si o medalie de argint si una de bronz la Cupa României.

Din spusele directorului CSO Cugir, prof. Adrian Mihai, clubul cugirean poate obţine rezultate notabile în viitor ca urmare a experienţei celor doi antrenori. Deocamdată antrenamentele au loc în sala de sport a Colegiului Naţional “David Prodan”, însă în viitor boxerii vor avea o sală specială, dotată cu ring de box.

Directorul CSO a declarat că a fost realizat deja studiul de fezabilitate şi se aşteaptă finanţarea pentru amenajarea obiectivului, lucru care s-ar putea întâmpla anul viitor.

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=154198Publicat de pe 3 Mar 2015. Publicat in ACTUALITATE, SPORT. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...