|

Aleșii locali din Cugir au stabilit taxele și impozitele pentru anul 2013

S-au stabilit taxele și impozitele pentru anul 2013. În ultima întrunire din acest an a aleșilor locali, pe ordinea de zi a fost și un proiect de hotărâre privind stabilirea acestor sume.

Impozitul pe clădiri și terenuri aparţinând persoanelor fizice se calculează conform Codului fiscal şi a rămas la nivelul anului fiscal 2012. Impozitul pe clădirile persoanelor juridice rămâne la nivelul anului fiscal 2012 şi se calculează prin aplicarea unei cote de impozitare de 0,5% la valoarea de inventar a clădirii, înregistrată în contabilitatea agentului economic.

În cazul unei clădiri care nu a fost reevaluată în ultimii 3 ani anteriori anului fiscal de referinţă, cota de impozitare s-a stabilit la 10% , iar, în cazul unei clădiri care nu a fost reevaluată în ultimii 5 ani anteriori anului fiscal de referinţă, cota de impozitare a fost stabilită la 30% şi se aplică la valoarea de inventar a clădirii înregistrată în contabilitatea persoanelor juridice până la sfârşitul lunii în care s-a efectuat prima reevaluare.

Cota de impozit pentru clădirile cu destinaţie turistică ce nu funcţionează în cursul unui an calendaristic s-a stabilit la 5% din valoarea de inventar. Impozitul pe terenuri aparţinând persoanelor juridice se calculează conform Codului fiscal şi rămâne la nivelul anului fiscal 2012.

Taxa pentru folosirea mijloacelor de reclamă şi publicitate se stabileşte prin aplicarea cotei de 3% asupra serviciilor prevăzute în contractul de publicitate.

Pentru primirea într-o unitate de cazare, s-a instituit taxă hotelieră în cotă de 1% din valoarea totală a cazării, care se încasează de persoanele juridice  de pe raza oraşului Cugir prin intermediul cărora se realizează cazarea, odată cu luarea în evidenţă a persoanelor cazate.

Persoanele fizice care doresc să își achite anticipat până la data de 31.03.2013 impozitul datorat pe întregul an, s-a stabilit o bonificaţie de 10% la impozitul pe clădiri, impozitul pe teren şi la impozitul pe mijloacele de transport.

De asemenea, s-a stabilit o majorare anuală de 20% a taxei de reclamă – publicitate pentru folosirea mijloacelor de publicitate prin afişaj şi panouri, precum şi pentru firmele instalate la locul exercitării activităţii.

 

 

 

 

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=147512Publicat de pe 28 Dec 2012. Publicat in ECONOMIE, EVENIMENT. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...