|

Administraţia locală din Cugir reziliază contractul de transport local cu „Lam Trans” SRL. Vezi motivele

lam transConsilierii locali din Cugir vor vota în şedinţa de joi un proiect de hotărâre cu privire la rezilierea contractului de concesiune a transportului local de călători încheiat cu „Lam Trans” SRL Cugir. Firma a solicitat acest lucru, după ce călătorii au reclamat capacitatea insuficientă de transport, iar societatea a înregistrat pierderi din cauza cheltuielilor prea mari.

În ultimii ani au existat mai multe discuţii în cadrul Consiliului Local Cugir pe tema calităţii servicilor oferite de către transportator. În 2012, operatorul de transport public local de călători Lam Trans SRL a fost penalizat cu „mustrare” de către legislativul local, care i-a acordat o perioadă de graţie pentru remedierea deficienţelor. La momentul respectiv, operatorul de transport a demarat procedurile prevăzute de legislaţia în vigoare în vederea remedierii problemelor pentru care a fost penalizat. Anul trecut, un număr însemnat de cetăţeni a făcut sesisări atât scrise, cât şi verbale referitoare la condiţiile în care se realizează transportul în comun, mai ales la orele de vârf.

Administraţia locală a făcut verificări în urma cărora a constatat că nu a fost asigurată capacitate suficientă de transport la orele de vârf respectiv în intervalele orare  700-800 și 1300-1500.

Operatorul de transport „Lam Trans” SRL a fost convocat la sediul Primăriei orașului Cugir unde i s-a pus în vedere, inclusiv prin adresă scrisă, să respecte condiţiile de efectuare a serviciului public de transport public local de persoane prevăzute în Regulamentul pentru efectuarea transportului public local în oraşul Cugir.

În şedinţa de joi, consilierii locali vor lua în discuţie un proiect de hotărâre cu privire la rezilierea contractului de concesiune, la cerere operatorului de transport public. Acesta îşi motivează solicitarea prin pierderile realizate lunar, în condiţiile în care preţul litrului de combustibil şi al pieselor de schimb s-a dublat, în timp ce valoarea preţului de călătorie a rămas neschimbată în ultimii şase ani.

În proiectul de hotărâre ce va fi supus aprobării joi, se propune rezilierea contractului cu data de 1 februarie, cu menţiunea că operatorul trebuie să menţină prestarea serviciului până la încheierea unui contract cu alt operator.

„Lam Trans” a concesionat transportul public local de călători pe liniile I şi II în urmă cu nouă ani.

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=151992Publicat de pe 29 Ian 2014. Publicat in ACTUALITATE, ADMINISTRATIE. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...