|

Activități recreative pentru copiii cu dizabilități, beneficiari ai Centrului Social Multifuncțional din Vinerea

centru vinereaCopiii cu disabilități care beneficiază de serviciile Centrului Social Multifuncțional din Vinerea au avut parte de mai multe surprize. Pentru că se află în plină vacanță de vară, conducerea centrului a dorit să-i scoată pe copii din programul obișnuit și să le completeze eforturile de recuperare cu acțiuni plăcute și destinse.

Cu sprijinul artiștilor din cadrul Cercului de Teatru al Casei de Cultură, condus de Maria Dodoc și a unor voluntari ai centrului, coordonați de Laura Vlad, recent sala de ședințe a instituției a fost îmbodobită festiv, iar copiii au fost întâmpinați cu baloane, confetii și mesaje de bun venit.

Pentru că sunt în vacanță, am dorit să-i facem să simtă inclusiv în interiorul instituției noastre această perioadă mult așteptată de elevi, astfel că ne-am gandit la o serie de activități care să creeze o atmosferă destinsă, plăcută, să-i bucure și să le arate că sunt importanți pentru cei din jurul lor. Am început seria manifestărilor cu sărbătorirea tuturor copiiilor, un fel de Ziua Copilului la scară mai mică, a declarat Șef CSMPNS Vinerea, Silviu Samoilescu.

Nu au lipsit jocurile interactive, dansurile, desenele și programele de animație oferite de către artiștii Cercului de Teatru și voluntarii centrului, sub atenta grijă a specialiștilor centrului.

După acest moment de sărbătoare, conducerera Centrului Social Multifuncțional din Vinerea a organizat cu sprijinul Primăriei Cugir o excursie pentru copiii cu disabilități, beneficiari ai servicilor de recuperare. Însoțiți de specialiști, dar și de către părinți, copii au fost duși la Sibiu unde au vizitat Grădina Zoologică și Muzeul Satului.

„Intenționăm să mai organizăm astfel de acțiuni care ajută la procesul de recuperare al copiilor, întărește legăturile lor cu specialiștii noștri, precum și încrederea în serviciile oferite, a precizat Silviu Samoilescu.

În prezent, în centru, se desfăşoară recuperarea copiilor ce deţin certificat de handicap sau plan de recuperare , în săli de gimnastică şi săli speciale de recuperare psiho-socială, dotate cu aparatură specială. „Această activitate are loc în baza unui contract de furnizare servicii sociale încheiat între instituţie şi părinte, după care se emite o decizie de acordere servicii. Până în prezent s-au furnizat servicii unui număr de 26 copii”, a declarat Șef CSMPNS Vinerea, Silviu Samoilescu.

Potrivit acestuia, recuperarea unui copil este de lungă durată, sau poate fi un proces de întreţinere a stării actuale. Din această perspectivă şi ţinând cont de diferenţele dintre diagnostice, specialiștii lucrează individual cu fiecare beneficiar nu mai mult de 2 ore pe zi/copil, pe ariile de recuperare psihică, psihopedagocică, dezvoltare cognitivă, senzorială, terapie logopedică şi gimnastică de recuperare pentru deficienţe locomotorii. Părinţii sau tutorii beneficiază la rândul lor de consiliere parentală şi de grup, care au rolul de a-i conștientiza cu privire la nevoile copilului, astfel încât să-l poată ajuta să se integreze în familie și societate.

Un alt segment care beneficiază de serviciile oferite de centru sunt persoanele adulte cu certificat de handicap sau plan de recuperare, care sunt incluse în programe de informare, consiliere socială, consiliere psihologică și kinetoterapie-masaj. De aceste servicii, desfăşurate în funcţie de problematica individuală, au beneficiat peste 100 de persoane până la ora actuală.

Conducerea Centrului face apel către toate persoanele cu nevoi speciale să apeleze cu încredere la activitățile de recuperare ale instituției.

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=156815Publicat de pe 21 Iul 2016. Publicat in ACTUALITATE, SOCIAL. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...