|

30.000 lei pe lună pentru stimularea personalului medical din Cugir. Proiect aprobat în Consiliul Local

spital cugirConsilierii locali din Cugir au aprobat în cadrul ședinței de joi, 26 ianuarie, regulamentul privind acordarea stimulentelor financiare lunare pentru personalul medical de specialitate din cadrul Spitalului Orășenesc Cugir.

Medicii vor urma să primească o sumă totală de 30.000 lei pentru stimulente financiare ce urmează a fi acordate medicilor în această lună, finanțarea fiind asigurată din banii bugetului local, normă legislativă care survine ca o necesitate a acoperii cheltuielilor pe anul în curs.

Acordarea acestor bonusuri este posibilă după ce luna trecută a intrat în vigoare Legea nr. 198/2016 prin care se modifică legea privind reforma în domeniul sănătății, noul act normativ oferind autoritățiilor locale posibilitatea de a acorda astfel de stimulente.

Potrivit legii, „autorităţile administraţiei publice locale pot acorda personalului medical şi de specialitate din spitalele publice din reţeaua sanitară proprie stimulente financiare lunare, în limita a două salarii minime brute pe ţară, în baza hotărârii autorităţilor deliberative ale autorităţilor administraţiei publice locale, în limita bugetului aprobat”.

Cuantumul lunar al stimulentelor financiare pentru fiecare angajat nu poate fi mare de două salarii minime brute pe țară, acestea fiind acordate în funcție de Regulamentul stabilit prin hotărârea Coniliului Local Cugir, în subordinea căruia se află spitalul, plata stimulentelor urmând să intre în vigoare în luna februarie a acestui an.

În regulament se arată că toate criteriile acordate către medici a stimulentelor financiare vor fi aprobate de Consiliile de Adminsitrație ale unității sanitare, cu avizul organizațiilor sindicale reprezentative.

Criterii de acordare a stimulentelor financiare sunt următoarele : „Competența profesională, Calitatea muncii, Cantitatea munci , Relațiile de muncă, Participarea personalului la elaborarea si implementarea de proceduri și protocoale, Îndeplinirea indicatorilor de performanță, Indicele de complexitate a cazurilor, gradul de ocupare a paturilor , durata medie de spitalizare, numărul de externări, Numărul de ore suplimentare efectuate, datorate lipsei de personal,Numărul de consultații în ambulatoriul de specialitate realizate anual si lunar, Calificativ maxim obținut la evaluarea anuală în ultimii trei ani, Supraîncărcarea și răspunsul pozitiv la sarcini suplimentare, Activități de înaltă performanță”.

Referitor la proiectul de hotărâre edilul Cugirului a declarat că inițiativa este o încurajare a performanțelor medicale cât și o recompensare a muncii a cadrelor medicale:

Știm deja că nu se poate face performanță decât în anumite condiții. Demersul nostru vine să completeze eforturile deja făcute în infrastructura spitalicească, de data aceasta încercând să contribuim la motivarea financiară a acelor medici care muncesc și au rezultate. Ne-am propus să facem din spital o unitate care să ofere servicii medicale bune, în condiții decente, iar acest lucru nu se poate fără resursă umană bine pregătită și implicată. Sperăm ca și pe plan național, sistemul de sănătate să reprezinte o prioritate, astfel încât actualele probleme, inclusiv salarizarea, să fie rezolvate”.

În Spitalul Orășenesc Cugir își desfășoară activitatea în momentul de față 30 de medici.

Sorin Giurca

Foto: spitalcugir.ro

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=157538



Publicat de pe 27 Ian 2017. Publicat in ACTUALITATE. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...