|

24-25 iunie: „Tabăra de vară” din Poiana cu Goruni, la Vinerea. Muzică, pictură, gastronomie şi meşteşuguri populare

festivalul poiana cu goruni vinereaPoiana cu Goruni din Vinerea va găzdui, în perioada 24-25 iunie, peste 250 de tineri talentaţi – instrumentişti, pictori, meşteri populari şi gastronomi, în cadrul “Taberei de vară”.

În cele două zile, tinerii vor participa la diferite ateliere de lucru în cadrul cărora vor face schimb de experienţe şi se vor perfecţiona sub îndrumarea unor profesionişti.

La atelierul de muzică sunt aşteptaţi peste 100 de instrumentişti, membri a patru fanfare de copii din Sighişoara, Petreşti, Târnăveni şi Cugir. Este de aşteptat ca muzica bună şi pasiunea să se încadreze perfect decorului natural pe care-l oferă poiana cu goruni, care, cu siguranţă, va fi muză inclusiv pentru artiştii de la atelierul de pictură, unde copiii vor pătrunde în lumea culorilor şi a formelor cu ajutorul prof. Gabriela Vulcan.

Măiestria şi dragostea pentru specificul nostru naţional vor fi cultivate de către Anca Herlea, Doina Gruian, Livia Comănescu şi Carmen Balea în cadrul atelierelor meşteşugăreşti, de cusături şi pielărie.

Gastronomia va sta la loc de cinste. Cunoscutul bucătar vinerean Vasile Tomoiu le va destăinui tinerilor prezenţi la acest atelier o parte din tainele mâncărurilor sale gustoase.

Şi pentru că zona aleasă pentru desfăşurarea evenimentului este una care te îndeamnă la drumeţii, din program nu vor lipsi activităţile de orientare turistică şi jocurile care vor fi susţinute de către Asociaţia de Ecologie şi Turism Năsăpişte, împreună cu Robert Paul Igna, concurent la emisiunea “Supravieţuitorul”.

Tinerii care vor participa la această tabără de vară sunt în majoritatea lor elevi ai instituţiilor şcolare din Cugir.

Evenimentul se va încheia duminică, cu o paradă a celor patru fanfare de copii, la care se vor alătură şi artiştii celebrei fanfare“Transilvania”. Parada se va desfăşura pe Bulevardul Alexandru Sahia din Cugir, cu oprire în Parcul Micro 7 unde participanţii îşi vor dovedi calităţile instrumentale.

Evenimentul este organizat de Primăria, Consiliul Local şi Casă de Cultură Cugir.

“Tabăra de vară” se încadrează în obiectivul general urmărit de administraţia locală, acela de a încuraja, stimula şi sprijini abilităţile şi activităţile cultural-artistice în localitatea Cugir. Inițial, evenimentul a fost gândit ca un festival de jazz, însă organizatorii au revenit aupra deciziei, cu scopul de crește gradul de accesibilitate și a asigura o participare mai largă la eveniment.

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=158914Publicat de pe 22 Iun 2017. Publicat in EVENIMENT. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...