|

22 august: Festivalul Naţional de Dansuri şi Tradiţii Populare la Cugir: Concurs de tinere talente, jocurile sportive tradiţionale, parada portului popular şi concerte

Au început pregătirile pentru “Festivalul Naţional de Dansuri şi Tradiţii Populare. Acesta va fi organizat de către reprezentanții Primăriei orașului Cugir, în “Poiana cu goruni”, de la marginea de vest a localităţii Vinerea. Evenimentul se află la cea de-a doua ediție și este finanțat din fonduri europene. Festivalul va începe în data de 22 august, cu o preselecţie pentru concursul de tinere talente, cei selectaţi având şansa de a interpreta pe scena de aici.

Festivalul este organizat cu fonduri europene, în baza programului Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 5 „Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului”, domeniul major de intervenţie 5.3 – „Promovarea potenţialului turistic şi crearea infrastructurii necesare, în scopul creşterii atractivităţii României ca destinaţie turistică.

Aflat la a doua ediţie în cadrul proiectului, evenimentul a mai fost organizat şi acum trei ani cu fonduri de la bugetul local, bucurându-se până în prezent de o participare numeroasă atât a cugirenilor şi vinerenilor, cât şi a iubitorilor de folclor din întreg judeţul şi nu numai. Anul acesta, organizatorii au pregătit o mică surpriză, prin invitarea la festival a unor ansambluri străine, din Germania – Wasserburg şi din Grecia. Bineînțeles, folclorul românesc va fi pus la loc de cinste de către Ansamblul Local „Câmpul pâinii”, „Augustin Bena” Alba, „Săpânţa” (Maramureş), „Izvorul Almăşan” (Almaşu Mare), Germisara (Geoagiu), „Mărţişorul” şi Ansamblul „Miercurea Sibiului”. Cei care îndrăgesc dansurile greceşti îi vor revedea pe tinerii din ansamblul „Eftimos”, care au mai fost prezenţi la Cugir.

“Festivalul Naţional de Dansuri şi Tradiţii Populare” îşi va deschide porţile joi, 22 august, cu o preselecţie pentru concursul de tinere talente, cei selectaţi având şansa de a interpreta pe scena festivalului, în cadrul Galei Laureaţilor din ultima zi a festivalului. Nu vor lipsi din program jocurile sportive tradiţionale, parada portului popular, focul de tabără şi jongleriile cu focuri. Serile vor fi încheiate cu muzică pop rock, în interpretarea formaţiei germane Just Duty Free, şi a celor locale Millenium C şi Equinoxe.

Proiectul “Festivalul naţional de dansuri şi tradiţii populare” Cugir are o valoare de aproape 1.000.000 lei din care administraţia locală suportă din bugetul local cheltuielile neeligibile, reprezentând 2% din valoarea totală. Obiectivul proiectului este acela de a păstra vie flacăra tradiţiilor, de a promova turistic această zonă bogată atât din punct de vedere natural cât şi cultural, istoric şi etnofolcloric şi, de ce nu, economic.

 

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=150608Publicat de pe 11 Iul 2013. Publicat in ACTUALITATE, BREAKING NEWS, Cultura. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Un comentariu pentru “22 august: Festivalul Naţional de Dansuri şi Tradiţii Populare la Cugir: Concurs de tinere talente, jocurile sportive tradiţionale, parada portului popular şi concerte”

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...