|

18-20 august: A VI-a ediție a Festivalului Naţional de Dansuri şi Tradiţii Populare, în Poiana cu Goruni de la Vinerea – Cugir

20294506_1704221886550913_7676180547688040843_nÎn perioada 18-20 august, iubitorii folclorului, a tradițiilor populare, a vechilor meșteșuguri și a jocurilor sportive tradiționale sunt așteptați în Poiana cu Goruni din Vinerea, la ediția a VI-a a “Festivalul Naţional de Dansuri şi Tradiţii Populare Cugir” .

Primăria şi Casa de Cultură au stabilit deja programul manifestării, Consiliul Local urmând ca în ședința de joi, 27 iulie, să aprobe un proiect de hotărâre cu privire la modul și comisia de organizare a evenimentului, anunţă administraţia locală, pe Facebook.

Și de data aceasta, în partea de vest a localității Vinerea, în poiana străjuită de stejari seculari va pulsa spiritul național, căci organizatorii au încercat să surprindă individualitatea noastră ca popor, prin punerea în valoare a folclorului și tradițiilor populare. Evenimentul va fi dozat cu un spectacol folcloric, ansambluri şi interpreţi de valoare, o paradă a portului popular, jocuri sportive tradiţionale, un inedit spectacol pirotehnic și tradiţionalul foc de tabără.

 

În cele trei zile, vor da glas trăirilor naţionale interpreţi îndrăgiţi precum: Lele Crăciunescu, Mihai Petreuș, Ovidiu Homorodean, Robert Târnăveanu. Pe scena din mijlocul poienii vor urca ansambluri cunoscute dintre care amintim: Ansamblul folcloric Balada – Bistrița, Ansamblul folcloric ”Cununa Apusenilor” – Gilău – Cluj, Grupul vocal-folcloric ”Suflet de Român”, Ansamblul folcloric din Vaideeni – Vâlcea, Ansamblul folcloric din Cristian – Sibiu, Ansamblul de călușeri din Romos – Hunedoara.

Zona județului Alba va fi reprezentată de către: Ansamblul folcloric Fluieraşii din Șugag, Ansamblul de dansuri al comunei Daia Română, Ansamblul folcloric din Săliștea și, binețeles, Ansamblul gazdă, “Câmpul Pâinii” din Vinerea. Programul va fi actualizat, astfel că lista invitaților va fi completată cu alți artiștii și ansambluri din țară.

Ca de fiecare dată, în ultima zi a festivalului, ansamblurile vor participa la o paradă a portului popular. Pentru buna desfășurare a acesteia, în data de 20 august, între orele 11.00-13.00, traficul auto este stopat pe străzile: Culturii, Principală (intersecția cu str. Culturii, până la intersecția cu str. Eroilor) și Eroilor. Circulația este deviată pe străzile Vadului, Morilor și Privighetorii, fiind amplasate marcaje rutiere corespunzătoare.

Pe durata festivalului, prin decizia Consiliului Local, “se interzice aprinderea focurilor pe sol în afara perimetrului delimitat, iar în interiorul lui se permite aprinderea doar în locurile special amenajate, verificate și marcate corespunzător”, mai exact în vetrele de foc pregătite de organizatori.

Festivalul Naţional de Dansuri şi Tradiţii Populare Cugir este organizat din dorința de a păstra vie flacăra tradiţiilor, de a promova turistic această zonă bogată atât din punct de vedere natural cât şi cultural, istoric şi etnofolcloric, mai precizează organizatorii.

sursa foto-video: Facebook (Oraşul Cugir)

 

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=159108Publicat de pe 27 Iul 2017. Publicat in ACTUALITATE, SOCIAL. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...