|

15 reprezentanți ai Sindicatului „Apărarea” de la Fabrica de Arme Cugir, prezenți la mitingul de la Guvern

Un număr de 15 reprezentanți ai Sindicatului „Apărarea” de la Fabrica de Arme Cugir au participat în cursul zilei de luni, la București, la un protest privind modificarea Legii Dialogului Social. Alături de ei a fost și liderul de sindicat Ioan Neagu.

„Principala revendicare pe care o avem este mult-discutata modificare a Legii 62/2011, Legea Dialogului Social. Reprezentanții actualului Guvern au promis, pe când se aflau în opoziție, în anul 2011 prin vocea lui Crin Antonescu, că vor abroga această lege. Din păcate, nici până astăzi Legea privind Dialogul Social nu a fost abrogată sau modificată așa cum au promis atunci”, a declarat președintele Sindicatului „Apărarea” Cugir, Ioan Neagu.

La miting au participat un număr de 150 sindicaliști de la Federația Națională Sindicală „Solidaritatea Metal” care au protestat timp de 2 ore. Aceștia vor revendicarea anumitor capitole din Legea 62/2011 a Legii Dialogului Social care se referă la reprezentativitatea sindicatelor, protecţia membrilor de sindicat şi negocierile colective.

Sindicatul „Apărarea” de la Fabrica de Arme Cugir este o formațiune sindicală afiliată Federației Națională Sindicală „Solidaritatea Metal” (FNSSM).

FNSSM a fost înființată în 31 ianuarie 1990 sub numele de „Federația Sindicatelor Libere din Electrotehnică, Electronică și Informatică”, iar din anul 1993 aceasta a purtat numele de „Federația Sindicatelor din Electrotehnică, Electronică, Mașini Unelte și Apărare SOLIDARITATEA 90″.

Federația are afiliate în prezent un număr de 116 sindicate din industria românească, împărțite pe 5 ramuri de producție și anume ramura construcțiilor de mașini, industria metalurgică, industria de apărare, industria electronică, electrotehnică și mecanică fină și ITC.

Sorin GIURCA

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=149249Publicat de pe 15 Apr 2013. Publicat in ACTUALITATE. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...