|

10 August: Walter Ghidibaca își lansează cartea „Totul e bine când se termină prost”. Evenimentul va avea loc la Casa de Cultură Cugir

Jurnalistul clujean, Walter Ghidibaca vine la Cugir pentru a-și lansa cartea  despre aventurile lui siberiene. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 10 august, în cadrul Casei de Cultură începând cu ora 18.00. Prezentarea volumului va fi realizată de autor, prin intermediul unor proiecții de film, într-un mod mai hazliu. Cartea se bazeza pe o întâmplare adevarata, experiență  prin care a trecut tocmai autorul când se afla într-o expediție cu Dacia prin Siberia.

În cadrul lansări va avea loc un recital de chitară clasică și deasemenea tot aici, invitații vor avea ocazia să asiste la o prezentare și gustare de prajituri și cupcakes.

Cartea poartă titlulul „Totul e bine când se termină prost”. Acum trei ani, Walter Ghidibaca a devenit din jurnalist, subiect de presă. Aflat în Rusia într-o călătorie de documentare, ziaristul clujean a fost condamnat la opt luni de închisoare pentru “furnizare de false informaţii teroriste”. Adică, la un control vamal, el a spus în glumă vameşilor suspicioşi că are în bagaj o bombă. O glumă nu prea apreciată, drept pentru care Walter a stat opt luni în puşcăriile Siberiei, în ciuda protestelor organizaţiilor presei internaţionale.

„Nu ştiu timpul trecut în limba rusă şi nu îmi dau seama ce înţeleg poliţiştii când încerc să-i întreb dacă au anunţat Consulatul Român de arestarea mea. Sunt închis din nou fără să înţeleg ce mi se răspunde. Cer voie să fumez o ţigară. Sunt surprins să fiu lăsat chiar în faţa uşii de intrare. Armele celor care fac de pază şi formalităţile de intrare şi ieşire ale poliţiştilor îmi aduc aminte de realitatea neverosimilă. Sunt în arestul poliţiei! Iuri se uită cu aceiaşi ochi albaştri la mine şi mă aşteaptă să mă conducă după gratii. După vreo oră îmi face semn să-mi iau rucsacul şi să-l urmez. Încep să am un licăr de speranţă. Poate mi se va da drumul. Urcăm din nou în maşină. Când îmi dau seama că nu mergem spre aeroport ci spre oraş, simt că îmi plesneşte capul. Nu pot să cred că este adevărat ce mi se întâmplă! Şi totuşi… Poate este totuşi o farsă! Este ideea care îmi macină mintea în continuare, de-a lungul întregului drum. Ajungem pe o stradă lăturalnică, destul de pustie, lângă o clădire mare. Poarta metalică în faţa căreia am aşteptat în maşină se deschide cu un huruit greu.” citat din cartea „Totul e bine când se termină prost”

Volumul va putea fi cumparat cu prețul de 20 de lei. Deasemenea cartea mai poate fi citită și online de pe blogul autorului: http://totulebine.blogspot.ro/2011/05/prima-parte.html#comment-form.

 

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=150757Publicat de pe 30 Iul 2013. Publicat in EVENIMENT, SOCIAL. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...